Herring and chips

4

Du behöver

  • 24 st dragna strömmingsfiléer
  • 8 st skalade potatisar
  • 1,5 dl kinesiskt frityrpulver, finns att köpa i butiker med asiatisk inriktning
  • 1,5 dl vatten
  • några knippen bladpersilja

Sås:

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl skuren gräslök
  • 1 burk finhackad ansjovis
  • 1 tsk senap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kall.
  2. Skär pommes frites av potatisen. Lägg i iskallt vatten 1/2 timme. Låt sedan torka väl på hushållspapper. Förfritera till gyllenbrun färg. Tag upp och lägg åt sidan.
  3. Blanda frityrpulver och vatten. Rör ned spadet från ansjovisburken.
  4. Värm frityroljan till 180 grader. Fritera först persiljebladen. Lägg på papper och salta lätt.
  5. Doppa strömmingsfiléerna i frityrsmeten och fritera till fin färg. Fritera sedan pommes friten klara.
  6. Lägg upp på tallrik, servera gärna en citronklyfta till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept