Halstrad gravlax à la Henriksberg

4

Du behöver

  • 4 gravlaxbitar à 200 g
  • 1 liter blandad svamp, t ex Karl Johan och svart trumpetsvamp
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Sås:

  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk Worchestershire-sås
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • 1 knippa dill
  • 2 msk socker
  • 0,5 knippa gräslök till garnering

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
  2. Stek svampen matfettet, tills vätskan ångat bort. Salta och peppra och blanda ner grädden. Låt koka ihop. Stek laxen hårt på båda sidorna.
  3. Servera tillsammans med svampen såsen och liten klippt gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept