Halstrad abborre med parmesanfräst grönsparris och basilikasås

4

Du behöver

  • 8 st medelstora aborrfiléer
  • 1 dl olivolja
  • 1 knippe sparris
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk koncentrerad hönsfond
  • 1 msk smör
  • 2 dl riven parmesanost
  • basilikablad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra fisken och pensla med olivolja. Skala sparrisen om det behövs och koka den lätt i lättsaltat vatten. Koka upp grädde med hönsfonden, slå i mixer, tillsätt smöret, basilikabladen och kör till en slät konsistens. Halstra fisken i het panna, bryn sparrisen lätt, strö över parmesan och fortsätt bryna tills osten smält. Fördela sparrisen på tallrikar, lägg fisken ovanpå och slå såsen runtom. Garnera med vackra basilikablad och servera gärna med nykokt potatis eller luftig potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept