Repa grönkålen. Blanchera en kort stund i lättsaltat vatten. Slå av kokvattnet och spola därefter av grönkålen i kallt vatten så att kokningen avstannar.
Finhacka löken och vitlöksklyftorna. Dela fänkålen mitt itu. Skär ena halvan i tärningar. Spara den andra så länge. Låt löken, vitlöken och
Fänkålstärningarna bli mjuka i olja i en stor kastrull. Häll på buljongen.
Koka en kort stund. Salta försiktigt, spadet kan vara salt.
Strimla andra fänkålshalvan. Ha lite olja i en mindre kastrull. Ha i fänkålen. Strö över farinsockret och blanda runt på svag värme. Håll varmt.
Kör buljongen och grönkålen i en mixer. Blanda gärna i en smörklick, det blir godare så!
Ta vatten i en vid kastrull med platt botten. Ha i ättika och lite salt.
Knacka ner äggen försiktigt. När gulorna stelnat: Skär ut dem med hjälp av ett glas.
Värm på soppan. Ta den glaserade fänkålen i botten på en djup tallrik, ha över skinkstrimlor. Lägg på det halvförlorade ägget och häll till sist den varma soppan runtom.