Grillad entrecote med schalottenlökssmör
Grillad entrecote med schalottenlökssmör
Ingredienser
- 2 entrecôte à 500 g väl marmorerade
- 2 msk smör
- 4 schalottenlökar, finhackade
- 0,5 msk dijonsenap
- 2 dl kalvfond
- 0,5 msk sardeller, hackade
- 1 dl gräslök, finskuren
- salt
- peppar
- olja
Gör så här
- Salta och peppra köttet. Pensla på lite lätt med olja på köttet. Grilla köttet vackert rosa. De ska vara "medium", inte "well done".
- Lägg lite smör i en panna. Tillsätt lök, senap, fond och sardeller. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop. Blanda ned gräslök.
- Skiva upp köttet i vackra skivor. Slå över det varma smöret. Servera med fräsch sallad och ugnsstekt klyftpotatis eller potatisgratäng.