Grillad entrecote med schalottenlökssmör

4

Du behöver

  • 2 st entrecote á 500 g, väl marmorerade
  • 2 msk smör
  • 4 st finhackade schalottenlökar
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2 dl kalvfond
  • 0,5 msk hackade sardeller
  • 1 dl finskuren gräslök
  • salt
  • peppar
  • olja

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Pensla på lite lätt med olja på köttet. Grilla köttet vackert rosa. De ska vara "medium", inte "well done".
  2. Lägg lite smör i en panna. Tillsätt lök, senap, fond och sardeller. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop. Blanda ned gräslök.
  3. Skiva upp köttet i vackra skivor. Slå över det varma smöret. Servera med fräsch sallad och ugnsstekt klyftpotatis eller potatisgratäng.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept