Gösta Mannerströms syrade isterband med persiljepotatis

Leif Mannerström 2018

Gösta Mannerströms syrade isterband med persiljepotatis

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 syrade isterband
  • 800 g potatis, kokt
  • 200 g färska inlagda rödbetor
  • 1 äpple, fintärnat
  • 2 msk kapris
  • smör, till stekning
  • 3 msk smör
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 knippe färsk bladpersilja, strimlad
  • salt
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Klyv isterbanden på längden. Skär revor i skinnet. Stek på båda sidorna i smör i het panna.
  2. Gör bechamelsåsen: Fräs smör i en panna, vispa ner mjölet så att det blir slätt och häll därefter ner mjölk och grädde under ständig omrörning. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och skiva potatisen grovt. Lägg ner och värm i såsen. Rör i persiljehacket. Lägg upp isterbanden på ett fat. Fräs äpplen, kapris och rödbetor i lite smör. Salta litegrann. Lägg potatisen vid sidan om isterbanden och garnera med kapris-, äpple- och rödbetsfräset.