Friterad gösfile med ansjovissås

4

Du behöver

  • 800 g gösfilé

Frityrsmet:

  • 3 kalla äggvitor
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl öl
  • salt och peppar
  • ev sesamfrön

Ansjovissås:

  • 2 dl gräddfil
  • 1 burk creme fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 6 ansjovisfiléer
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 dl dill el persilja, finhackad
  • 2 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 purjolök, finstrimlad
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Finhacka ansjovisen. Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt stå kallt.
  2. Vispa äggvitorna hårt. Obs viktigt att de är kalla! Blanda matolja och mjöl i en skål. Tillsätt öl. Salta och peppra. Rör ner äggvitorna. Skär fisken i ca dm-långa bitar. Doppa ner fisken i frityrsmeten och se till att det täcker runtom. Fritera i mycket het olja, till fisken är gyllenbrun.
  3. Mjöla purjon lätt och fritera till "fågebo".
  4. Servera fisken med den friterade purjolöken och ansjovissåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept