Flamberade päronpannkakor med vaniljglass

4

Du behöver

  • pannkakor
  • 3 ägg
  • 1 dl siktat vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 nypa salt
  • smör till stekning
  • Päronsås
  • 4 st saftiga päron, skurna i tärningar
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 3 dl päronjuice
  • 1 dl Xanté päronlikör

Gör så här

  1. Grädda lövtunna pannkakor och vik ihop i små kuvert.
  2. Smält sockret gyllenbrunt i stor panna och slå i juicen. Koka ihop till en slät karamellsås, tillsätt smöret och pärontärningarna och låt koka en stund tills päronen känns halvmjuka. Lägg i pannkakskuverten och värm väl. Slå över likören och flambera hastigt (dock ej under fläkten). Anrätta på tallrikar, lägg över såsen och servera med god vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept