Dill och persiljebakad lax

10

Du behöver

  • 2 st små laxsidor utan ben och skinn och brunt
  • Ett knippe dill
  • ett knippe persilja
  • 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka örterna.
  2. Lägg fram ett stort ark aluminiumfolie och sprid ut ¼ av örterna lägg en laxfilé ovanpå, salta och peppra, pressa lite citron över och ¼ av örterna.
  3. Lägg en sida lax ovan på.
  4. Avsluta med resten av örterna.
  5. Rulla ihop till en rulle och knip åt ändarna.
  6. Lägg på en plåt och stoppa in i ugnen på 120 grader använd en termometer och när laxen är 37grader i mitten är den klar.
  7. Kyl ner.
  8. Skiva upp i 2cm tjocka skivor. Servera med örtcremefraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept