Ansjovissnittar

Goda snittar till festen
Foto: Tomas Yeh

Du behöver

  • 16 skivor formfranska

Fyllning 1

  • 1 st gul lök, stor
  • smör till stekning
  • 2 msk tomatketchup
  • 10 st ansjovisfiléer
  • 1 msk dill, finskuren
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Fyllning 2

  • 1 st rödlök, stor
  • 10 st ansjovisfiléer
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 4 msk färskost
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Till garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Fyllning 1
    Skala och finhacka löken.
  2. Bryn den gyllenbrun i smör i en stekpanna på medelvärme.
  3. Ta av pannan från värmen och rör i ketchupen.
  4. Låt svalna.
  5. Finhacka under tiden ansjovisen.
  6. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt.
  9. Fyllning 2
    Skala och finhacka rödlöken.
  10. Finhacka ansjovisen.
  11. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  12. Smaka av med salt och vitpeppar.
  13. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor på toppen och tryck till lätt.
  14. Snittar
    Kantskär smörgåsarna och skär dem i fyra mindre trianglar vardera.
  15. Stek dem frasiga och gyllene på båda sidor i smör i en stekpanna.
  16. Garnera med dillkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept