Kantarellsoppa smaksatt med roquefort

Kantarellsoppa smaksatt med roquefort
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En varm och god soppa på kantareller är enkelt att göra. Smaksätt med roquefortost så blir det extra smarrigt!

15 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 kg rensade grovhackade kantareller
  • 1 st finhackad charlottenlök
  • 6 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl Madeira
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 st grovkrossat enbär
  • 1 tärning oxbuljong
  • 1 tsk kickoman soya
  • 25 g roquefortost
  • smör till stekning
  • salt och vitpeppar
  • stekta kantareller
  • plockade örter
  • smördegssticks

Gör så här

  1. Stek kantareller och charlottenlök gyllene lägg dem i en kastrull och tillsätt vitt vin och madeira redusera tills det nästan är torrt. Tillsätt resterande ingredienser. Låt småputtra på låg värme i 15 minuter.
  2. Mixa sedan alltsammans i ett mixerglas och sila genom en nätsil tillbaks i en ny kastrull.
  3. Smaka av med salt vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept