Mannerströms havskräftor, grundrecept

8h 20 min
3 kg kräftor
Grundrecept till 3 kg kräftor
Foto: Matton
Från Nyhetsmorgon

Koka egen lag till dina havskräftor och skryt lite på kräftskivan!

15 november 2007
Visa mer
8h 20 min
3 kg kräftor

Du behöver

  • 3 kg kräftor
  • 5 liter vatten
  • 2,25 dl grovsalt
  • 1 msk farinsocker eller motsvarande mängd sockerbitar (kan även uteslutas)
  • 0,5 mörk öl
  • krondill

Gör så här

  1. Koka vattnet och ta i rejält med krondill, låt sjuda i 15 minuter.
  2. Ta upp dillen med hålslev. Lägg i kräftorna och lägg i ny krondill. Om kräftorna är olika stora - lägg i de största först. Stormkoka ett par minuter.
  3. När kräftorna flyter upp är de klara. Lyft upp dem och lufta dem i cirka 4-5 minuter. Lägg i dem i vattnet igen och låt stå till nästa dag.
  4. Smaka gärna av spadet - det ska vara saltare än man kan tro!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept