Hummer med vaniljsmörsås

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 2 st lättkokta humrar

Vaniljsmörsås

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 st vaniljstänger
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl fiskbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 100 g rumstempererat och osaltat smör
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Dela och ta ur humrarna. Spara huvudsköldarna till serveringen.
  2. Gör ett snitt i vaniljstängerna och skrapa ur vaniljfröna. Lägg frön, vaniljstång och den finhackade schalottenlöken i en kastrull.
  3. Häll på fiskfond, vin och vitvinsvinäger och koka tills ca 1 dl vätska återstår.
  4. Ta kastrullen från värmen, vispa ner smöret och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp hummern i skalhalvorna och slå över såsen, servera varmt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept