Mannerströms dillsås

Mannerströms dillsås
Foto: Matton

Du behöver

  • 3 knippen dill
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • 5 dl mustig kalvbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk socker
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Hacka dillen till såsen ganska fint.
  2. Fräs mjölet i smöret i en kastrull. Späd med silad buljong och gräddmjölk. Såsen ska vara precis på gränsen mellan simmig och tjock.
  3. Börja smaksättningen med 1 msk ättiksprit och 2 msk socker. Smaka av så att det är lagom balans mellan sött och surt.
  4. Smaka av med salt och peppar. Behövs det mer syrlighet tillsätter du ytterst lite ättiksprit.
  5. När du tycker att balansen ar bra vänder du ner dillen. Det ska vara rikligt med dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept