Rimmat lammlägg

Leif Mannerström 2018

Rimmat lammlägg

18 ingredienser

Rimmat lammlägg i ramslöksbuljong med vårprimörer.

Ingredienser

portioner
  • 4 rimmade lammbaklägg
  • 1 gul lök
  • 0,25 rotselleri
  • 0,5 purjolök
  • 1 morot
  • 3 lagerblad
  • 4 klyftor vitlök
  • ca 2-3 kvistar färsk timjan
  • 10 vitpepparkorn
  • ramslök
  • smör
  • crème fraîche

Primörer

  • 1 ask vaxbönor
  • 1 ask haricots verts
  • 1 knippe knipplök
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 knippe morot
  • 500 g potatis (gärna Anyapotatis)

Gör så här

  1. Skala och hacka rotsakerna och löken grovt, fräs alltsammans gyllenbrunt, lägg i lammläggen och fyll på med vatten så det täcker krydda med lagerblad, vitpepparkorn, och timjan täck med lock och sjud i ca 1.5-2 timmar eller tills köttet släpper lite från benet.
  2. Sila av hälften av kokspadet, (håll läggarna varma i resten) reducera till hälften mixa i smör, creme fraiche och hackad ramsklök efter smak och tycke, ca 1 msk av varje.
  3. Koka potatisen.
  4. Skala och ansa primörerna och blanchera i lättsaltat vatten.