Rimmat lammlägg

4

Du behöver

  • 4 st lammbaklägg, rimmade
  • 1 st gul lök
  • 0,25 st rotselleri
  • 0,5 st purjolök
  • 1 st morot
  • 3 st lagerblad
  • 4 st klyftor vitlök
  • Ett par kvistar timjan
  • 10 st vitpepparkorn
  • ramslök
  • smör
  • crème fraiche

Primörer

  • 1 ask vaxbönor
  • 1 ask haricot verts
  • 1 st bunt sparris
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 st bunt knipp morot
  • 500 g anya potatis

Gör så här

  1. Skala och hacka rotsakerna och löken grovt, fräs alltsammans gyllenbrunt, lägg i lammläggen och fyll på med vatten så det täcker krydda med lagerblad, vitpepparkorn, och timjan täck med lock och sjud i ca 1.5-2 timmar eller tills köttet släpper lite från benet.
  2. Sila av hälften av kokspadet, (håll läggarna varma i resten) reducera till hälften mixa i smör, creme fraiche och hackad ramsklök efter smak och tycke, ca 1 msk av varje.
  3. Koka potatisen.
  4. Skala och ansa primörerna och blanchera i lättsaltat vatten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept