Leif Mannerströms inlagda sill

Sillen kan ätas direkt men får gärna stå till sig en stund, man kan till exempel göra den på midsommaraftons morgon och sedan äta den till lunch eller middag.

27 juni 2011
Visa mer

Du behöver

  • inlagda sillfiléer

123-lag

  • 1 del ättika, 12%
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten

Smaksättning

  • lite extra socker
  • 1 skvätt citronsaft
  • kryddpeppar
  • nejlika
  • lagerblad
  • gul lök, skivad
  • purjolök, skivad
  • morot, finskuren
  • färsk dill, finhackad

Gör så här

  1. Ta färdiginlagda sillfiléer och lägg dem i en 1-2-3 lag som du smaksatt med lite extra socker och en skvätt citronsaft.
  2. Blanda ner kryddpeppar, nejlika, lagerblad, gul lök, morot, purjo samt dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept