Leif Mannerströms inlagda sill

Leif Mannerström 2018

Leif Mannerströms inlagda sill

13 ingredienser

Sillen kan ätas direkt men får gärna stå till sig en stund, man kan till exempel göra den på midsommaraftons morgon och sedan äta den till lunch eller middag.

Ingredienser

  • inlagd sill

123-lag

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Smaksättning

  • socker, lite extra
  • citron, saften
  • malen kryddpeppar
  • nejlika
  • lagerblad
  • gul lök, skivad
  • purjolök, skivad
  • morot, finskuren
  • färsk dill, finhackad

Gör så här

  1. Ta färdiginlagda sillfiléer och lägg dem i en 1-2-3 lag som du smaksatt med lite extra socker och en skvätt citronsaft.
  2. Blanda ner kryddpeppar, nejlika, lagerblad, gul lök, morot, purjo samt dill.