Gratinerade ostron med champagnesås

Leif Mannerström 2018Nils mmolinder

Gratinerade ostron med champagnesås

6 ingredienser

Gratinerade ostron med parmesanost och champagnesås.

Ingredienser

  • ostron (färska)

champagnesås

  • grädde, vispad
  • bladspenat, smörfräst med schalottenlök
  • salt
  • peppar
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Öppna och lossa ostronet från sitt skal.
  2. Pochera snabbt ostronet i sitt eget spad cirka 30 sekunder, låt svalna.
  3. Rengör skalen i rinnande vatten och placera den frästa spenaten likt en liten bädd i botten av skalet.
  4. Lägg det lättpocherade ostronet ovanpå spenaten.
  5. Blanda 1 rågad msk vispad grädde i 3 dl champagnesås försiktigt så att luften är kvar i grädden, dvs vänd ner.
  6. Napera ostronet med sås, strö därefter över ett tunt lager riven ost.
  7. Gratinera ostronen under glödande grillgaller i ugn tills de får en gyllenbrun färg.