Isterbandspasta

Isterbandspasta
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Isterbandspasta

8 ingredienser

Det kanske låter konstigt men det är faktiskt gott med isterband till pasta. Detta är en svensk variant av pasta med salcissia – den italienska råkorven. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband (av god kvalitet)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • 3-5 msk färsk bladpersilja, hackad
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Till servering

  • färsk spaghetti eller tagliatelle, nyriven parmesanost

Gör så här

  1. Snitta isterbanden på längden och tag ur inkråmet. Smula det grovt.
  2. Hacka vitlöken och valnötterna.
  3. Hetta upp oljan i en stor panna och bryn vitlöken utan att den tar färg.
  4. Tillsätt isterbanden och stek det knaprigt. Rör i valnötterna och den hackade persiljan.
  5. Blanda i nykokt pasta direkt i pannan och servera med parmesanost på toppen. Salta och peppra efter smak.