Pilgrimsmusslor med kapris

10 min
2
Pilgrimsmusslor med kapris
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

En liten förrätt som grillas i sista stund. Kitschigt retro blir det att servera i snäckskal. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

25 november 2010
Visa mer
10 min
2

Du behöver

  • 4 st pilgrimsmusslor, helst färska (romsäck borttagen)

Vinägrett

  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citron
  • Några droppar flytande honung
  • 2 tsk kapris
  • 1 tsk grovt hackade pistaschmandlar
  • Flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Börja att röra ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar.
  2. Torka av pilgrimsmusslorna och pensla dem lite med olja. Grilla eller stek cirka 1 minut på var sida. Salta och peppra. Servera direkt, gärna ur skal, med rumstempererad vinägrett.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept