Plock i pitabröd

25 min
4
Plock i pitabröd
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

En god vegetarisk rätt med fetaost, bondbönor, grillad paprika och yoghurtsås i pitabröd. Perfekt att ta med på picknick!

Försök få tag på stora pitabröd från specialbutiker, de är så mycket godare än de du hittar i snabbköpet. Bondbönor kräver lite pill men det är väl värt besväret för såna delikatesser. /Le Parfait.

31 augusti 2011
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 4 st pitabröd,stora
  • 2 dl bondbönor, plockade
  • 200 g grillad strimlad paprika i olja, på burk
  • 1 stort knippe bladpersilja, sköljt och torkat
  • 1 st rödlök, stor
  • 1 st bladsallatshuvud, sköljt och torkat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl yoghurt, mild naturell
  • olivolja
  • citron
  • Flingsalt, efter smak
  • Svartpeppar, nymald efter smak

Gör så här

  1. Förväll bönorna ett par minuter i saltat vatten och spola dem sedan i kallt vatten.
  2. Kläm ur själva bönan ur det skyddande höljet.
  3. Blanda bönorna med lite olivolja och flingsalt.
  4. Grovhacka bladpersiljan och skiva löken.
  5. Blanda väl och stänk över lite olivolja och kläm i några droppar citron.
  6. Salta och peppra.
  7. Plocka bladen från sallaten.
  8. Mixa fetaost och naturell yoghurt med 1 tsk olivolja.
  9. Lägg allt i separata burkar.
  10. Låt var och en fylla sitt pitabröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept