Spenatsoppa med chorizo och parmesan

20 min
4
Spenatsoppa med chorizo och parmesan
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

Med inspiration av den portugisiska soppan ”caldo verde” som lagas på grönkål och chorizo har kokat ihop en egen variant.

31 augusti 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 1 st liten gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 påse fryst hackad spenat, 450 g (lätt tinad)
  • 5 dl ekologisk grönsaksbuljong
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Salt & nymald svartpeppar,
  • 1 nypa socker

Tillbehör

  • 2 st äkta spanska råa chorizokorvar, cirka 115 g
  • färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lökhacket lätt utan att det tar färg.
  3. Häll i vinet och låt det koka ett par minuter på hög värme utan lock.
  4. Tillsätt spenaten och rör om.
  5. Slå i buljongen och låt det sjuda utan lock i 10 minuter.
  6. Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar, en nypa socker och lite rivet citronskal.
  7. Skär korven i sneda skivor och stek den sakta på svag värme. Servera soppan med korvskivor och massor av riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept