Pot au feu på lax med senapskräm

20 min
4
Pot au feu på lax med senapskräm
Foto: Ulrika Ekblom
20 min
4

Du behöver

  • 5 st små späda morötter, delade på längden
  • 100 g gröna bönor
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g babyspenat
  • 500 g benfri lax i kuber
  • 1 liter fiskbuljong
  • 5 st svartpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • Ev en nypa saffran
  • 1 tsk strösocker
  • salt och nymald svartpeppar

Senapskräm

  • 1 burk Kesella, 10%
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Börja med att röra ihop senapskrämen. Låt stå i rumstemperatur medan du gör soppan.
  2. Koka upp buljongen med pepparkorn och lagerblad samt ev en nypa saffran.
  3. Lägg i grönsakerna förutom spenaten och koka dem knappt mjuka, ca 4-5 minuter.
  4. Lägg i laxen och låt den sjuda 3-5 minuter.
  5. Lägg till sist i spenaten och låt den mjukna en minut. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera genast med senapskräm och ett gott bröd och ost..
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept