Varm sallad med brynt brysselkål

20 min
4
Varm sallad med brynt brysselkål
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

En härlig bufférätt eller som antipasti. Färsk brysselkål är en milsvid skillnad mot den frysta. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

7 november 2011
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 1 kg brysselkål
  • olivolja
  • 6 st sardellfiléer, grovhackade
  • 2 st vitlöksklyftor, grovhackade
  • 3 st tomater, urkärnade och grovhackade
  • 3 msk bladpersilja, hackad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 skivor dagsgammalt ljust bröd (typ surdeg eller ciabatta)
  • 1 dl parmesanost, grovriven

Gör så här

  1. Rensa och dela kålen i halvor.
  2. Hetta upp lite olja i en stor panna och fräs kålen lätt.
  3. Tillsätt hackade sardeller, vitlök, tomater och persilja och låt det fräsa med en minut.
  4. Häll på vinet och lägg på ett lock.
  5. Låt det bräsera i ca 8-10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Riv brödet i grova bitar och stek krutongerna frasiga i olja.
  8. Toppa salladen med krutonger och rikligt med parmesan.
  9. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept