Pizza med salsiccia och rostad paprika

Pizza med salsiccia och rostad paprika
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Pizza med salsiccia och rostad paprika

18 ingredienser

1 h 15 min

Äkta italiensk salsiccia är en helt rå korv som är underbar att lägga på pizza. Rostad paprika finns färdig på burk men du kan givetvis göra egen. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Äkta salcicciakorvar finns i välsorterad matbutik eller i italienska delikatessbutiker.

Pizzadeg med dinkel

Pizzadeg med durumvete

Ingredienser

portioner

Pizzadeg(med durumvetemjöl eller dinkel, se tipsrutan)

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37°
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 2-3 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Tomatsås

  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 ask körsbärstomater (alt krossade tomater, 400 g)
  • 1 msk oregano, hackad
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • ev strösocker

Topping

  • 1 buffelmozzarella
  • 2 salcicciakorvar
  • 1 grillad paprika
  • 2 msk färsk oregano

Gör så här

Pizzadeg

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.

Tomatsås

  1. Hacka vitlöken fint.
  2. Fräs den i olja utan att den tar färg.
  3. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med under omrörning en minut.
  4. Häll i tomaterna och krossa dem med en sked.
  5. Tillsätt oreganon.
  6. Låt det koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.

Topping

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut degen till två avlånga plattor.
  3. Bred över tomatsåsen.
  4. Skiva mozzarellan och fördela dem över bottnarna.
  5. Skär korven i skivor och strö över.
  6. Strimla paprikan och toppa med den.
  7. Grädda ca 15-20 minuter och låt svalna lite innan du strör över lite färska oreganoblad.
  8. Servera med en god sallad.