Kantarellpizza med västerbottensost

1 h
4
Kantarellpizza med västerbottensost
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

En tunn och knaprig pizza toppad med kantareller och lufttorkad skinka. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

31 augusti 2011
Visa mer
1 h
4

Du behöver

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37 grader
  • 3 dl fullkornsdinkel
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Topping

  • 500 g kantareller
  • smör till stekning
  • 3 dl Västerbottensost, riven
  • 80 g skinka, lufttorkad
  • 2 nävar rucola
  • Flingsalt och nymald svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
  4. Topping
    Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut pizzadegen till fyra tunna rundlar.
  6. Fördela osten över.
  7. Stek svampen i smör och salta och peppra.
  8. Lägg det på pizzorna och grädda ca 15 minuter.
  9. Riv skinkan i remsor och lägg på.
  10. Toppa med lite rucola, salta och peppra lätt och droppa över lite olja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept