Pissaladiere - smördegspaj med lök

Pissaladiere - smördegspaj med lök
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Pissaladiere - smördegspaj med lök

7 ingredienser

25 min

Dröm dig tillbaka till semestern på franska rivieran. En provencalsk paj av frasig smördeg, stekt lök och sardeller. Underbart att äta med nypan till ett glas rosé. Receptet kommer från Le Parfait.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp smördeg, kyld
  • 3 rödlökar
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 ask sardeller, raka
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva rödlök och vitlök. Hacka sardellerna.
  3. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stor panna och bryn löken och sardellerna utan att det bränns, ca 4-5 minuter tills löken mjuknar.
  4. Bred ut smördegen på en plåt med pappret den ligger rullad i.
  5. Vik upp en centimeterbred kant runt om hela.
  6. Fördela lökblandningen på och grädda pajen ca 15 minuter tills degen puffat upp runtom och fått lite färg.
  7. Låt svalna lite innan du skär i rutor.