Texmex-våfflor med avokadosallad

Texmex-våfflor med avokadosallad
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Texmex-våfflor med avokadosallad

16 ingredienser

En perfekt kvällsrätt som är matig och smakrik. Receptet ger cirka åtta våfflor.

Ingredienser

  • 100 g smör, smält
  • 2 dl standardmjölk (eller gräddmjölk)
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl vatten, iskallt

Topping

  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt
  • 1 förp tomatsalsa
  • 1 dl lagrad ost, riven
  • 2 dl gräddfil
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop det avsvalnade smöret, mjölken och äggen.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i mjölkblandningen. Tillsätt vattnet och rör till en slät smet.
  3. Hetta upp våffeljärnet och pensla med smält smör innan du gräddar den första våfflan. Häll i lite smet åt gången och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på bakgaller.
  4. Skala och klyfta avokadorna, strimla rödlöken och hacka koriandern. Blanda det i en skål och pressa över lite lime, salta och peppra.
  5. Bjud våfflorna med avokadosalladen samt salsa, riven ost och gräddfil att toppa med. Salta och peppra