Saffran- och mandelmuffins

40 min
16
Saffran- och mandelmuffins
Foto: Ulrika Ekblom

Söta och vackra muffins som lyser gyllene av saffran. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

28 november 2011
40 min
16

Du behöver

  • 0,5 g saffran
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl smör (flytande) eller rapsolja
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 50 g sötmandel, skållad och hackad
  • ev florsocker till dekoration

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa saffran, socker och smör/rapsolja pösigt, gärna med elvisp.
  3. Tillsätt äggen och vispa ytterligare en minut.
  4. Blanda de torra ingredienserna samt mandeln och tillsätt det. Blanda till en jämn smet.
  5. Fördela i 16 muffinsformar som du ställer i muffinsplåt eller direkt i smörad och bröad dekorerad muffinsplåt som på bilden.
  6. Grädda i ca 20 minuter.
  7. Strö gärna på lite florsocker när de svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept