Saffran- och mandelmuffins

40 min
16
Saffran- och mandelmuffins
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait
Jul

Söta och vackra muffins som lyser gyllene av saffran. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

28 november 2011
Visa mer
40 min
16

Du behöver

  • 0,5 g saffran
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl smör (flytande) eller rapsolja
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 50 g sötmandel, skållad och hackad
  • ev florsocker till dekoration

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa saffran, socker och smör/rapsolja pösigt, gärna med elvisp.
  3. Tillsätt äggen och vispa ytterligare en minut.
  4. Blanda de torra ingredienserna samt mandeln och tillsätt det. Blanda till en jämn smet.
  5. Fördela i 16 muffinsformar som du ställer i muffinsplåt eller direkt i smörad och bröad dekorerad muffinsplåt som på bilden.
  6. Grädda i ca 20 minuter.
  7. Strö gärna på lite florsocker när de svalnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept