Persikopaj à la tarte tatin

Persikopaj à la tarte tatin
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

Gör den klassiska franska äppelkakan tarte tatin fast med persikor istället. Du kan utesluta pekannötter om du vill.

4 juli 2011
Visa mer

Du behöver

  • 5-6 väl mogna persikor
  • 25 g smör
  • 0,75 dl råsocker
  • 2 msk kanel, malen
  • 1 ark kyld färdig smördeg
  • 12 st pekannötter, alt valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj, dela och kärna ur persikorna.
  3. Skär dem i tunna klyftor.
  4. Hetta upp smöret i en normalstor panna som tål att ställas i ugnen.
  5. Lägg i socker och kanel och rör om.
  6. Lägg i persikoklyftorna och låt de fräsa i smöret i cirka 2 minuter.
  7. Tag pannan från pannan och lägg på smördeg. Nyp till runt kanterna så det passar pannan.
  8. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  9. Tag ut pajen och låt den vila i cirka fem minuter.
  10. Lägg ett stort fat över pannan och vänd den hastigt upp och ner.
  11. Garnera med nötterna.
  12. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept