Ört- och citronkyckling

1 h
6
Ört- och citronkyckling
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

Underbart saftig ugnsstekt kyckling med smak av citron och örter. Receptet kommer från Le Parfait.

15 mars 2012
Visa mer
1 h
6

Du behöver

  • 6 st kycklingklubbor, stora gärna majskyckling
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka timjan
  • 1 st citron, ekologisk
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk honung, flytande
  • Flingsalt, efter smak
  • Svartpeppar, nymald efter smak

Gör så här

  1. Hacka örterna tillsammans med 2- 3 tsk flingsalt.
  2. Lägg det i en skål.
  3. Riv skalet från citronen och lägg i.
  4. Pressa i saften. Häll olivoljan och honungen och rör om.
  5. Gnid in kycklingen med blandningen ordentligt, även innanför skinnet.
  6. Marinera i 30 minuter till en timme.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Lägg kycklingbitarna och de urkramade citronhalvorna i en form och låt den steka i ugnen i cirka 25 minuter.
  9. Stick ett snitt med en vass kniv i den tjockaste delen, sipprar klar köttsaft ur är den färdig.
  10. Servera med sparrispotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept