Möra biscotti med kardemumma

1,5 h
Möra biscotti med kardemumma
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait
Jul

Biscotti är urenkelt att baka. Använder du dessutom riktigt smör blir de extra möra. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Se fler recept från

Le parfait


29 oktober 2011
Visa mer
1,5 h

Du behöver

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemummakärnor, hela, lätt stötta
  • 50 g mandel, skållad och hackad
  • uppvispat ägg till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör rumsvarmt smör och socker tills det är väl blandat. Det går bra i matberedare.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
  4. Rör samman de torra ingredienserna samt mandeln och blanda i till en smidig deg.
  5. Rulla degen till en boll och dela den i fyra delar.
  6. Rulla delarna till rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut till rektanglar, ca 2 centimeter tjocka och 5 centimeter breda.
  7. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  8. Sänk värmen till 125 grader.
  9. Tag ut skorporna och låt svalna 5 minuter innan du skär dem i ca 2 centimeter tjocka bitar tvärsöver.
  10. Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept