Minipizzor med mascarpone

Minipizzor med mascarpone
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Minipizzor med mascarpone

9 ingredienser

1 h

Ljuvliga som små bakelser är dessa drinktilltugg som kommer att gå åt som smör i solsken. Istället för plommon kan du ta päron eller fikon. Receptet ger ca 20 minipizzor och kommer från Le Parfait.

Ingredienser

portioner stycken

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37°
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 2-3 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Topping

  • 0,5 ask mascarpone
  • 4-5 plommon
  • 100 g ädelost

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.

Topping

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut den och ta ut små rundlar med hjälp av ett glas i den storlek du föredrar.
  3. Bred över mascarponen.
  4. Skär plommonen i små klyftor och lägg på.
  5. Grädda ca 15 minuter.
  6. Toppa med ädelost och servera.