Minipizzor med mascarpone

1 h
20 stycken
Minipizzor med mascarpone
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

Ljuvliga som små bakelser är dessa drinktilltugg som kommer att gå åt som smör i solsken. Istället för plommon kan du ta päron eller fikon. Receptet ger ca 20 minipizzor och kommer från Le Parfait.

21 januari 2011
Visa mer
1 h
20 stycken

Du behöver

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37 grader
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 2-3 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Topping

  • 0,5 ask mascarponeost
  • 4-5 st plommon
  • 100 g ädelsost

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
  4. Topping
    Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kavla ut den och ta ut små rundlar med hjälp av ett glas i den storlek du föredrar.
  6. Bred över mascarponen.
  7. Skär plommonen i små klyftor och lägg på.
  8. Grädda ca 15 minuter.
  9. Toppa med ädelost och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept