Grundrecept på pajdeg

Grundrecept på pajdeg
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

Ett bra grundrecept på pajdeg. Fyll sedan pajskalet och gör ostpaj, köttfärspaj eller annan god paj. Recept från webbtidningen Le Parfait.

Vill du ha en magrare pajdeg kan du byta ut en del av smöret mot Kesella 10%. Till exempel 50 g smör och 2 dl Kesella. Den degen håller dessutom ihop bättre och smular inte. Bra om du ska servera paj i småbitar som tilltugg som ska ätas med handen eller med en cocktailpinne.
Fyllning

Paj med parmesan och kronärtskocka »


17 mars 2011
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1-2 msk vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig deg, eller nyp ihop det för hand.
  3. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig pajdeg.
  4. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10–12 minuter tills det fått vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept