Pavlova med mascarpone och färska bär

2 h
10
Pavlova med mascarpone och färska bär
Foto: Ulrika Ekblom
2 h
10

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Fyllning

  • 500 g mascarpone
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 st urskrapad vaniljstång
  • 1 st tvättad citron, rivet skal
  • 3 dl bär och/eller frukt

Gör så här

  1. Börja med marängbottnen: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 5-7 minuter med elvisp.
  3. Vispa i maizena, bakpulver och vinäger.
  4. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1 1/2 timme.
  5. Gör mascarponekrämen: Vispa ihop mascarpone och yoghurt för hand tillsammans med honung, vaniljfrön och citronskal.
  6. Klicka på det över marängbotten och toppa med bär. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept