Tre sorters kanapéer

25 min
4
Tre sorters kanapéer
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

Fantastiska små snittar att inleda nyårsmiddagen med. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Text, recept och matstyling: Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur
Styling Jenny Norstedt och Ulrika Ekblom.

Smycken och accessoarer från Estelle, Herta, Euforica.

29 december 2010
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Ankleverkanapéer

  • 4 skivor kavring
  • 4 skivor anklevermousse (från icke tvångsmatade ankor!)
  • 2 tsk portvinsgelé
  • rosépeppar, krossad

Räkkanapéer

  • 2 skivor franskbröd
  • smör att steka i
  • 2 msk majonnäs
  • 12 st räkor, handskalade
  • 4 st citronskivor
  • 4 st dillkvistar

Laxkanapéer

  • 2 skivor franskbröd
  • smör att steka i
  • 2 msk pepparrotsost
  • 4 st smala skivor kallrökt lax

Gör så här

  1. Ankleverkanapéer
    Ta ut fyra rundlar av brödet med hjälp av ett litet glas.
  2. Lägg en skiva anklevermousse på varje rundel.
  3. Toppa med portvinsgelé och lite rosépeppar.
  4. Räkkanapéer
    Ta ut fyra rundlar av brödet med hjälp av ett litet glas.
  5. Stek dem gyllene i smör.
  6. Bred rundlarna generöst med majonnäs och lägg på räkorna.
  7. Dekorera med citron och dill.
  8. Laxkanapéer
    Ta ut fyra rundlar av brödet med hjälp av ett litet glas.
  9. Stek dem gyllene i smör.
  10. Bred rundlarna med pepparotsost.
  11. Skär bort den mörka delen av laxskivan, forma till en ros och lägg på brödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept