Tre sorters kanapéer

Tre sorters kanapéer
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Tre sorters kanapéer

14 ingredienser

25 min

Fantastiska små snittar att inleda nyårsmiddagen med. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

_Text, recept och matstyling: Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur
Styling Jenny Norstedt och Ulrika Ekblom.

Smycken och accessoarer från Estelle, Herta, Euforica._

Ingredienser

portioner

Ankleverkanapéer

  • 4 skivor kavring
  • 4 skivor anklevermousse (från icke tvångsmatade ankor!)
  • 2 tsk portvinsgelé
  • rosépeppar, krossad

Räkkanapéer

  • 2 skivor franskbröd
  • smör, att steka i
  • 2 msk majonnäs
  • 12 räkor, handskalade
  • 4 skivor citron
  • 4 kvistar dill

Laxkanapéer

  • 2 skivor franskbröd
  • smör, att steka i
  • 2 msk pepparrotsost
  • 4 skivor kallrökt lax (smala skivor)

Gör så här

Ankleverkanapéer

  1. Ta ut fyra rundlar av brödet med hjälp av ett litet glas.
  2. Lägg en skiva anklevermousse på varje rundel.
  3. Toppa med portvinsgelé och lite rosépeppar.

Räkkanapéer

  1. Ta ut fyra rundlar av brödet med hjälp av ett litet glas.
  2. Stek dem gyllene i smör.
  3. Bred rundlarna generöst med majonnäs och lägg på räkorna.
  4. Dekorera med citron och dill.

Laxkanapéer

  1. Ta ut fyra rundlar av brödet med hjälp av ett litet glas.
  2. Stek dem gyllene i smör.
  3. Bred rundlarna med pepparotsost.
  4. Skär bort den mörka delen av laxskivan, forma till en ros och lägg på brödet.