Vegetarisk wok med tofu

20 min
1
Vegetarisk wok med tofu
Foto: Frida Wismar
Från LCHQ

En snabblagad och nyttig vegetarisk wok med tofu, broccoli och shitakesvamp. Recept från boken LCHQ.

Läs mer om boken

LCHQ


5 mars 2012
Visa mer
20 min
1

Du behöver

  • 125 g tofu
  • 0,5 st röd chilifrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 0,5 tsk ingefära, riven
  • 1 st morot
  • 1 dl frysta broccolibuketter
  • 70 g haricots verts
  • 70 g shiitake
  • 2 tsk sojasås
  • några droppar sesamolja

Gör så här

  1. Tärna tofun.
  2. Dela chilin och skrapa ur fröna, vill du ha en het rätt lämnar du fröna kvar.
  3. Värm 1 matsked rapsolja i en wok- eller stekpanna.
  4. Tillsätt vitlöken, ingefäran och tofun och woka i cirka 3 minuter.
  5. Ta upp tofun, tillsätt 1 matsked olja i stekpannan och lägg i morot i tunna stavar, broccoli, haricots verts, svamp samt chilin.
  6. Woka i cirka 3 minuter till.
  7. Lägg tillbaka tofun i pannan och tillsätt 1–2 teskedar sojasås och några droppar sesamolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept