Gyllene kålpudding

Gyllene kålpudding
Foto: Frida Wismar
Fredrik Paulun 2020
Fredrik Paulun 2020

Gyllene kålpudding

Av: Fredrik Paulún

Från: LCHQ

11 ingredienser

En lättlagad kålpudding som kan göras på älgfärs eller nötfärs. Receptet från boken LCHQ.

Läs mer om boken

LCHQ

Ingredienser

portioner
  • 600 g vitkål
  • 500 g älgfärs (alt. nötfärs)
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl fullkornsris (okokt)
  • 2 dl frysta lingon

Gör så här

  1. Finstrimla kålen och koka den med 2 deciliter vatten i en kastrull tills den har mjuknat, cirka 15 minuter.
  2. Medan kålen kokas bryner du färsen och den hackade löken i oljan i en stekpanna och smaksätter med en buljongtärning och salt samt peppar efter smak.
  3. Häll över färsblandningen i kastrullen med kålen, och tillsätt sedan grädden och riset.
  4. Blanda väl.
  5. Lägg blandningen i en ugnsform och stek i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
  6. Du kan röra runt i blandningen en gång under tiden så att ytan inte bränns. Servera med frysta lingon.