Gyllene kålpudding

Gyllene kålpudding
Foto: Frida Wismar
Från LCHQ

En lättlagad kålpudding som kan göras på älgfärs eller nötfärs. Receptet från boken LCHQ.

Läs mer om boken

LCHQ


5 mars 2012
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 600 g vitkål
  • 500 g älgfärs (alt. nötfärs)
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl fullkornsris, okokt
  • 2 dl frysta lingon

Gör så här

  1. Finstrimla kålen och koka den med 2 deciliter vatten i en kastrull tills den har mjuknat, cirka 15 minuter.
  2. Medan kålen kokas bryner du färsen och den hackade löken i oljan i en stekpanna och smaksätter med en buljongtärning och salt samt peppar efter smak.
  3. Häll över färsblandningen i kastrullen med kålen, och tillsätt sedan grädden och riset.
  4. Blanda väl.
  5. Lägg blandningen i en ugnsform och stek i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
  6. Du kan röra runt i blandningen en gång under tiden så att ytan inte bränns. Servera med frysta lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept