Citronkyckling i ugn med grönsaker och fetaoströra

0,5-1 h marinad + 30 min i ugn
4
Citronkyckling i ugn med grönsaker och fetaoströra
Foto: Frida Wismar
0,5-1 h marinad + 30 min i ugn
4

Du behöver

Marinad

  • 1 citron, rivet skal och saft (gärna ekologisk)
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,2 kg kycklinglår i bitar (med skinn och ben)

Ugnsgrönsaker

  • 4 stånd fänkål (små)
  • 8 palsternackor
  • 1 stor rödlök
  • 8 klyftor vitlök
  • 12 champinjoner
  • 16 körsbärstomater
  • 20 gröna oliver
  • salt och peppar

Fetaoströra

  • 150 g fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda marinaden till kycklingen och låt kycklingbitarna marineras i minst 1/2–1 timme.
  2. Ansa fänkålen och klyfta varje i 4 delar.
  3. Skala och klyfta varje palsternacka i 4 delar, skala och klyfta löken, dela champinjonerna och skala vitlöksklyftorna.
  4. Ugnsgrönsaker
    Blanda grönsakerna (förutom tomaterna, champinjonerna och oliverna) med kycklingen och dess marinad på en ugnsplåt, rör om väl med händerna och ställ plåten i ugnen på 225 grader.
  5. När 20 minuter har gått tillsätter du tomater, champinjoner och oliver som får steka med tills kycklingen är genomstekt, i ungefär 10 minuter.
  6. Salta och peppra efter smak.
  7. Fetaoströra
    Mosa fetaosten med gaffel, tillsätt yoghurten och olivoljan och rör ihop till en röra.
  8. Smaka av med peppar.
  9. Servera fetaoströran till kycklingen och grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept