Köttfärssås med zucchinipasta

Köttfärssås med zucchinipasta
Foto: Pepe Nilsson

Recept på köttfärssås med zucchinipasta är hämtat ur boken LCHF-kokboken.

Köttfärssåsen innehåller ca 8 g kolhydrater och har en fettkvot på ca 1,5. De flesta kolhydraterna kommer från tomaterna, därefter från lök och från vispgrädde.
Zucchinipastan tillför ca 3 g kolhydrater per hekto och förbättrar fettkvoten med några tiondelar. Detta är godkänd mat för alla som inte är extremt kolhydratkänsliga.
Här hittar du recept på

zucchinipasta


Läs mer om boken

LCHF - kokboken


5 mars 2012
Visa mer

Du behöver

  • 400–600 g blandfärs eller fläskfärs
  • 1 st stor lök
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 1 st pepparfrukt, finhackad (frivilligt)
  • Smör/olivolja att steka i
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 st förpackning krossade tomater
  • Salt
  • peppar
  • Fond eller japansk soja för smaksättning
  • 1 tsk oregano
  • 2–3 dl vispgrädde
  • riven smakrik ost

Gör så här

  1. Fräs köttfärsen i smör och olivolja.
  2. Maka färsen åt sidan, sänk värmen och lägg i den hackade löken.
  3. När löken fått färg slår du i resten, rör om och låter såsen koka samman.
  4. Smaka av.
  5. Servera med zucchinipasta.
  6. Strö på riven ost.
  7. Några gröna blad och en tomatklyfta gör tallriken gladare.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept