Gulaschsoppa

Gulaschsoppa
Foto: Pepe Nilsson

Gulasch är en gryta i Sverige, men serveras vanligen som soppa i Ungern. Det är bara spädningen som avgör. Gulaschen får sin karaktär av paprika och paprikapulver, i övrigt är den en traditionell köttgryta. Grytan/soppan serveras vanligen med crème fraiche. Recept ur boken LCHF - kokboken.

TIPS! Gör gärna ett smaksatt ris med skurna apelsinbitar och färskt riven ingefära. Dekorera med koriander.

En portion ger drygt 600 kcal och innehåller ca 8 g kolhydrater.
Fettkvoten är 1.

Läs mer om boken

LCHF - kokboken


5 mars 2012
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 2 l liter vatten/buljong
  • Smör/olivolja att bryna i, ister om du är ungrare!
  • 2 st gula lökar, ca 100 g
  • 3–4 vitlöksklyftor
  • 300 g paprika, gärna i olika färger, ca 300 g
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk paprikapulver
  • 1-2 tsk kumminfrön
  • 2 msk tomatpuré efter smak
  • Hackad persilja, jag tar mycket
  • Rivet citronskal
  • crème fraiche

Gör så här

  1. Bryn köttet lite snabbt i omgångar, lägg över i en gryta och späd med vatten/buljong.
  2. Tillsätt finhackad lök och kryddor.
  3. Låt småkoka under lock tills köttet är riktigt mört och löken försvunnit.
  4. Det tar minst tre timmar.
  5. Mot slutet lägger du i paprika skuren i strimlor och hackad persilja.
  6. Krydda med tomatpuré.
  7. Smaka av med rivet citronskal, om du vill, och eventuellt med mer kryddor.
  8. Servera rykande het med en klick crème fraiche och lite hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept