Fylld lax

Fylld lax
Foto: Pepe Nilsson

Du behöver

  • 4 st rejäla laxfiléer med skinn
  • Till fyllning
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 st burk finhackade kronärtskockbottnar
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 4 st finhackade soltorkade tomater (OBS: kolhydratrika!)
  • Salt
  • peppar

Som dekoration

  • 4 st skivor knaprigt bacon

Gör så här

  1. Lägg baconskivorna på smörpapper och torka i ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop fyllningen.
  3. Smaka av och krydda.
  4. Skär djupa skåror i laxfiléerna och tryck in fyllningen.
  5. Stek laxen i 175 grader ca 20 minuter.
  6. Klipp över baconstrimlor som dekoration. (I ursprungsreceptet stod det ugnstorkad parmaskinka, men jag föredrar bacon.)
  7. Serveras förslagsvis med en frisk grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept