Ugnsbakad fetaost

Ugnsbakad fetaost
Foto: Jenny Grimsgård

Fetaost tillagad i ugnen som serveras med soltorkade tomater, lök och chiliflakes. Receptet är hämtat ur boken LCHF för kvinnor.

Ugnsbakad fetaost gör sig utmärkt som förrätt och här kommer ett recept som jag
varmt rekommenderar dig att prova. Fetaosten får en mycket mild smak när den
serveras varm. /Anna Hallén

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor


31 januari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g fetaost, hel
  • 1 st silverlök, mild
  • 10–12 soltorkade tomater i olja, gärna smaksatta med oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela fetaosten i centimetertjocka skivor.
  3. Lägg osten på ett bakplåtspapper.
  4. Skiva löken tunt samt strimla den soltorkade tomaten.
  5. Lägg lök och tomat på fetaosten.
  6. Ringla över olivoljan, strö på chiliflakes, oregano och peppar.
  7. Slå in osten i bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept