Tacopaj enligt LCHF

Galen i paj
Foto: Jenny Grimsgård
4

Du behöver

Pajskal på mandelmjöl

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 50 g kylskåpskallt smör, tärnat
  • 1 st ägg

Fyllning

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd paprika
  • 3 msk smör
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 msk hemgjord tacokrydda, se nedan
  • salt

Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven gräddost
  • Salt
  • peppar

Tillbehör

  • Körsbärstomater, gärna blandade färger
  • basilika

Tacokrydda

  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Tacopaj
    Börja med fyllningen. Riv lök och morot grovt. Riv vitlöken på den fina sidan.
  2. Tärna paprikan smått.
  3. Bryn smöret och stek färsen tillsammans med tomatpurén.
  4. Om purén får bryna en liten stund på hög värme, försvinner den lätt bittra smaken.
  5. Tillsätt det rivna och stek ytterligare 3 minuter.
  6. Krydda med tacokrydda och salt.
  7. Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke.
  8. Tillsätt smör och ägg. Blanda ihop degen med händerna.
  9. Tryck ut degen i små pajformar med fuktade händer. Ställ in i formarna i kylskåp i cirka 30 minuter, då sjunker de inte ihop under gräddningen.
  10. Förgrädda skalet i cirka 5 minuter i 200 grader.
  11. Fortsätt med äggstanningen. Vispa ihop ägg, crème fraiche och ost.
  12. Krydda med salt och peppar.
  13. Fördela tacofärsen i hela pajskalet och häll på äggstanningen.
  14. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Toppa med körsbärstomater och basilika.
  15. Tacokrydda
    Blanda ihop alla kryddorna och häll upp i en tom burk med tätslutande lock.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept