Glasnudlar carbonara

20 min
4
Snabblagat
Foto: Jenny Grimsgård
20 min
4

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 300 g tärnad bacon eller tärnat sidfläsk
  • 3 st ägg
  • 4 dl grädde
  • 100 g riven parmesanost + 25 g riven parmesanost att toppa med
  • Salt
  • svartpeppar
  • 2 paket shiratakinudlar

Gör så här

  1. Finhacka löken. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök tills baconet är knaprigt och löken genomstekt.
  2. Vispa under tiden ihop ägg, grädde och den rivna parmesanosten med en gaffel.
  3. Tillsätt bacon och lök i gräddblandningen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillred nudlarna och blanda med gräddsåsen.
  6. Toppa med lite riven ost.
  7. Servera direkt i djup tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept