Köttbullar med brunsås

Köttbullar med brunsås
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Köttbullar med brunsås

Av: Anna Hallén

Från: LCHF - husmanskost

12 ingredienser

I receptet används husk i stället för havregryn eller ströbröd som vi är vana vid. Husk är pulveriserade psylliumfrön. Recept från boken LCHF husmanskost.

Ingredienser

portioner

Köttbullar

  • 600 g köttfärs
  • 1-2 msk fiberhusk
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 0,5 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2-3 msk smör, att steka i

Brunsås

  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk kalvfond (kan bytas mot stekspad)

Gör så här

Köttbullar

  1. Blanda husk och vispgrädde, låt svälla i 10 minuter.
  2. Skala och finhacka den gula löken.
  3. Blanda köttfärsen med ägg, lök, salt, peppar och huskblandningen.
  4. Forma färsen till små köttbullar med hjälp av en sked doppad i kallt vatten.
  5. Bryn köttbullarna i smör.
  6. Stek sedan på medelvärme i cirka 10 minuter. Spara stekspadet om du önskar använda det i stället för fond.

Brunsås

  1. Rör ihop tomatpuré, vispgrädde, soja och stekspad alternativt kalvfond.
  2. Låt puttra i cirka 3 minuter.