Chokladmousse sötad med honung eller stevia

Chokladmousse sötad med honung eller stevia
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Chokladmousse sötad med honung eller stevia

Av: Anna Hallén

Från: LCHF - husmanskost

8 ingredienser

Söta med honung eller stevia! Använd choklad med minst 70 procents kakaohalt. Vill du göra chokladmoussen mindre mörk så kan du dubbla mängden vispgrädde.

Ingredienser

portioner

Chokladmousse

  • 3 ägg
  • 200 g hallon
  • 1 msk honung (eller stevia sötningsmedel)
  • 150 g mörk choklad, att smälta
  • 4 msk vispgrädde
  • 50 g mörk choklad, att hacka

Till servering

  • 100 g hallon
  • 2 dl grädde, vispad

Gör så här

  1. Separera äggulor och vitor.
  2. Vispa vitorna till hårt skum.
  3. Blanda äggulorna med hallon och honung eller stevia i en separat bunke.
  4. Hacka och smält chokladen över vattenbad.
  5. Häll den smälta chokladen i hallonsmeten och vänd sedan in i äggvitorna med hjälp av en slickepott.
  6. Blanda till sist in vispgrädde.
  7. Varva chokladsmeten med hackad choklad i glas eller skålar.
  8. Låt stå kallt minst 2 timmar.
  9. Servera med vispgrädde och hallon.