Laxtartar med rom och crème fraiche

Laxtartar med rom och crème fraiche
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laxtartar med rom och crème fraiche

10 ingredienser

Laxtartar är inte bara en trevlig förrätt, den är även ett bra sätt att ta tillvara en liten bit gravlax. Du kan även använda hälften gravlax, hälften rökt lax.

Ingredienser

portioner
  • 300 g gravad laxfilé
  • 50 g laxrom
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 rödlök
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • salladsblad
  • 4 citroner, klyftor
  • 50 g löjrom
  • dill

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar. Blanda ihop crème fraiche och laxrom, krydda med peppar och rör ner laxtärningarna.
  2. Forma tartarblandningen till runda puckar med hjälp av skedar. Fördela sallatsbladen på fyra assietter, lägg på laxtartaren och dekorera med löjrom, dill och citron.