Laxtårta med grönsaker

Laxtårta med grönsaker
Foto: TV4

Här kommer en trevlig variant på smörgåstårta. Trevligt att servera som förrätt eller som en del av en buffé. Lätt att förbereda i god tid och extremt lättlagad om du har en matberedare. Du behöver också en form med löstagbar kant.

3 april 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 5 skivor kavring
  • 30 g smör
  • 200 g rökt lax
  • 1 rödlök
  • 1 knippa dill
  • 2 burkar kesella
  • salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

  • en skiva av laxen
  • 4 gröna sparrisar
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • några grönsallatsblad

Gör så här

  1. Mixa kavring och smör eller smula kavringen och blanda med mjukt smör. Bred ut på bottnen av en form med löstagbar kant.
  2. Skär en skiva av laxen och strimla den. Den ska vara till dekoration. Skär resten av laxen i kuber. Skala och finhacka löken. Hacka dillen. Blanda tärnad lax, lök, dill och kesella. Krydda med salt och peppar.
  3. Bred ut blandningen på kavringsbottnen och ställ i frysen 1 timme. Ta ut och ställ därefter i kylen fram till servering. Koka sparrisen i lättsaltat vatten och dela i mindre bitar. Skala tomaterna, skär i klyftor och skär bort kärnorna. Dela avokadon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i klyftor. Dekorera med avokado, sparris, tomat, strimlad lax och gröna sallatsblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept