Laxtagine med fänkål och citronyoghurt

20-30 m
4
Spela video Laxtagine med fänkål och citronyoghurt
Foto: TV4
20-30 m
4

Du behöver

  • 800 g fast potatis
  • 1 stor fänkål
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 g saffran
  • 2 tsk malen spiskummin (mortla själv – ännu godare!)
  • 2 krm nymalen kardemumma
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 1 ekologisk citron, använd potatisskalare för att hyvla av skalet
  • salt och svartpeppar
  • olivolja
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 2 dl fet turkisk yoghurt
  • 1 stor ekologisk citron, rivet skal från
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • salt
  • 1 litet knippe bladpersilja

Gör så här

  1. Skär eller hyvla potatis och fänkål i tunna skivor. Strimla lök och vitlök.
  2. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta (som du har lock till) med rikligt med olivolja. Börja med att snabbt fräsa alla kryddor och lök på mellanvärme tills löken är mjuk.
  3. Lägg ner potatis och fänkål, dill och citronskal och sväng runt allt noga så att kryddorna fördelas jämnt över potatis och fänkål. Fräs detta ett par minuter tills det börjar bli mjukt.
  4. Krydda lax med salt och peppar runt om och lägg ner laxen ovanpå fräset. Lägg på ett lock och låt fisken steka klart. Det tar ca 10-15 minuter på mellanvärme.
  5. Rör samman yoghurt, saft och skal från citron, salt och hackad persilja. Servera den färdiglagade taginen med yoghurtsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept